26.8.06

Filosofian kurssi alkaa 4.9.!

Ensimmäinen uuden opetussuunnitelman filosofian kurssi lähtee liikkeelle. Opiskelijoilla on jo nyt mielessään muutamia ajankohtaisia kysymyksiä:

1. Oppikirja
Viime aikoina on lehdissä kirjoiteltu paljon opetussuunnitelmauudistuksen vaikutuksista oppikirjakuluihin. Viime vuonna lukio-opiskelun aloittaneille kirjojen vaihtuminen on vaikutuksiltaan suurin. Tämän kurssin osalta ohje on seuraava:
  • kurssin oppitunneilla ei käsitellä oppikirjaa, opetus toteutuu opetussuunnitelman mukaan
  • opettaja suosittelee Editan UUTTA Filosofian Odysseiaa
  • uusi Odysseia on opetuksen runkona, vanha Odysseia on silti suositeltava kattavuutensa vuoksi, uusi taas selkeytensä vuoksi
  • mutta HUOMIO: mikä tahansa vuoden 1995 jälkeen painettu lukiofilosofian 1-kurssin oppikirja käy, kaikissa on omat vahvuutensa ja jokaisella selviät kurssista
2. Etäopiskelu
Kotkan kaupungin säästöleikkuri söi etälukiostamme erillisen filosofian etäkurssin. Vaikutus ei kuitenkaan ole suuri, sillä filosofian etäopiskelu onnistuu edelleen vallan mainiosti. Ota minuun yhteyttä, niin sovimme tavan, jolla etenet. Toivon, että etäopiskelijat tulisivat ensimmäiselle lähioppitunnille 4.9. klo 18 (luokka 311), mutta mikään kynnysehto se ei ole. Yhteys anne.rongas @kotka.fi tai 040 5181 229.

3. Filowiki
Tämän ohjausblogin lisäksi tärkeä opiskelutila kurssillamme on filowiki. Sinne kertyy vähitellen kaikki pysyvämpi ohjeistus sekä opettajan ja kurssin tuottama oppimateriaali.

Filosofia on sekä tietoja - jota voit oppia kurssiaineistoista - että taitoja. Taitoja opit vain osallistumalla keskusteluun, ajattelemalla itse ja rasittamalla aivojasi. Aluksi tämä puoli filosofian opiskelua tuntuu monista häkellyttävältä, mutta pienten ponnisteluiden jälkeen löytyy jotain kerrassaan innostavaa. Filo+sofia=viisauden rakastaminen. Tervetuloa tutkimusmatkalle!